Katarzyna Maria Piekarska w Krakowie.

dodano 2017-09-05 15:51 w kategorii: Ludzie

W poniedziałek 04 września 2017r. odbyło się spotkanie z radną Sejmiku Województwa Mazowieckiego,  członkinią  Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej Komitetu „Ratujmy Kobiety 2017”, b. posłanką na Sejm, b. wiceminister w MSWiA Panią Katarzyną Marią Piekarską, zorganizowane przez  Zarząd Rady Krakowskiej SLD.

Obszerna  Sala Teatralna Śródmiejskiego Ośrodka Kultury była w pełni wypełniona. Oprócz członków i sympatyków SLD z Krakowa i innych miejscowości województwa małopolskiego obecni byli m.in. członkowie krakowskiego Stowarzyszenia „Kuźnica” i działacze Racji Polskiej Lewicy. W spotkaniu uczestniczył Kazimierz Chrzanowski – radny miasta Krakowa, członek Klubu Radnych  Przyjazny Kraków.

Katarzyna Maria Piekarska zapoznała zebranych z aktualną sytuacją w SLD, omówiła zagadnienie zbliżających się wyborów samorządowych,  poruszyła sprawę zmiany ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym służb mundurowych, przybliżyła problem projektu ustawy o prawach kobiet i świadomym rodzicielstwie. Poinformowała także o swoim udziale w XXVII Forum Ekonomicznym, jakie 05 września br. rozpoczyna się w Krynicy-Zdroju.

Po wystąpieniu Katarzyny Marii Piekarskiej rozwinęła się ożywiona dyskusja. W niczym nieskrępowanej przyjaznej atmosferze wymieniano poglądy na temat sytuacji w krakowskim SLD, rozmawiano o planach organizacji krakowskiej na najbliższą przyszłość, przygotowaniach do wyborów samorządowych a także o bieżących problemach nurtujących mieszkańców Krakowa.

Spotkanie prowadziła Elżbieta Woźniak – przewodnicząca Rady Krakowskiej SLD.